19 Tem 2016
Değerli Halkımız; maske3g adlı ve paylaşımlarından AK hesap olduğu anlaşılan Twitter adresinde: “Alparslan Kuytul Cemaatine dikkat..! Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelere saldırıp iç savaş çıkartmak isteyecekler… HATAY EMNİYETİ...” şeklinde asılsız ve alçakça iftira içeren bir paylaşım yer almaktadır. Bu güne kadar İrancı, ışidci, paralelci, HDP’li, Ehl-i Sünnet dışı, tarikat düşmanı, Rus taraftarı şeklinde birbirine zıt, saçma ve alçakça iftiralar ile karalamaya çalışanlar bu iftiraların tutmadığını görünce şimdi de Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi ve Furkan Hareketi mensuplarını Alevi düşmanı ve onlara karşı saldırı yapacak kişiler gibi göstermek istemektedirler. Ülke olarak hassas bir süreçten geçildiği, birlik ve beraberliğin korunması gerektiği böyle bir zamanda bu tür iftiralar atan kimselerin niyeti “O cemaat darbe girişiminde bulundu, Furkan Hareketi de Alevilere saldırı girişiminde bulunur, o halde Furkan Hareketi de bitirilmelidir” şeklinde bir algı oluşturmaktır. Bunlar mevcut darbe girişimini bahane ederek aslında tüm cemaatlere darbe vurmak isteyen karanlık güçlerdir. 1994’ten beri Eğitim ve Hizmet faaliyetlerini yürüten, merkezi Adana olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde şube ve temsilciliği bulunan Vakfımız; bugüne kadar şiddet içeren hiçbir olaya karışmamış ve insanların canına, malına en küçük bir zarar vermemiş, bir cam dahi kırmamıştır. Vakfımızın merkezi Adana’dır ve Adana’da Alevi nüfus yoğun olarak bulunmaktadır. 22 yıldır Adana dâhil birçok il ve ilçede eğitim ve hizmet faaliyetleri yürüttüğümüz halde hiçbir zaman Alevilerle aramızda herhangi bir sorun yaşanmamış, ne onlardan bize ne de bizden onlara dönük en küçük bir şiddet olayı gerçekleşmemiştir. Hatta Alevilerin içinden hareketimize katılan kardeşlerimiz ve katılmadığı halde bizi seven çok sayıda kimse bulunmaktadır. Huzuru bozmak ve iki grubu karşı karşıya getirmek isteyen bu tür paylaşımlara halkımızın ve Furkan Hareketine gönül veren kardeşlerimizin itibar etmemelerini ve bu hesapları engellemelerini istiyoruz. Çünkü bunlar kaostan, çatışmadan ve kandan beslenen insanlardır. maske3g adlı hesap kullanıcısı, Furkan hareketi mensuplarının alevi mahallelerine saldırıp iç savaş çıkartmak istedikleri iftirasını Hatay Emniyeti’ne dayandırmaktadır. Ülkenin içinden geçtiği şu zor ve karanlık süreçte; bu yanlış bilgiye aldanan bazı Aleviler tarafından Furkan Vakfı’na karşı bir saldırı yapılmaması için Hatay Emniyeti yetkililerinin böyle bir bilginin kendileri tarafından verilmediğini, bunun kendilerine bir iftira olduğunu kamuoyuna duyurmaları sorumluluklarının gereğidir.